Erdei Zoltán: Az Eger Rallye négynapos "ottalvós" buli lenne

A Rallye2 A/6 géposztályának 2011-es bajnoka jót is mondott meg nem is. A 2012-es egyetlen Rallye2-es versenyéhez viszonyítva dupla annyit láthatjuk majd idén, de ez még mindig csak két futam lesz. Tehát örülünk is meg nem is. Zoli beszélt a részletekről a Racing.hu-nak.

Racing.hu: Szia Zoli!

Erdei Zoltán: Szia :-)

Racing.hu: Mi újság veletek, hogy telt a szünet, illetve készültök-e az évadra?

Erdei Zoltán: Munkával telt, és készülünk. Az autót teljesen, újra az utolsó csavarig szétszedtük, és minden fődarabot lerevízióztunk. Igazából mondhatom azt, hogy mindenből újat kapott az autó. A motor teljesen fel lett újítva, pénteken hoztam el, de már nagyon várom, hogy beemeljük, és indítsuk. Nem vagyok még apuka, de valami ilyen érzés lehet, amikor először felsír a babád :-D De a cserélt alkatrészek listája nem férne fel egy A/4-es lapra, szóval nem sorolom fel. A végáttételtől kezdve a fékolaj tartályig mindent kicseréljük. Szóval megint egy teljesen új autóval fogunk indulni. Miskolcon… :-)

Racing.hu: Ne viccelj már! Miskolcon? Egerbe akkor nem jöttök?

Erdei Zoltán: Nem. Az egész holtszezon azzal ment el itt a rallye nagy magyar valóságába, hogy valami újat, jobbat, és versenyző centrikusabbat csináljanak. Pénzes úrnak konkrét elképzelései voltak, hogy hogy lesz a rallye felébresztve a kómából. Azt is mondta, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni, hát igen, ebben igaza volt. Évek óta küzdünk mi Rallye2-es versenyzők, hogy a versenyek két napnál tovább ne tartsanak, én emlékszem, hogy működő képes dolog volt ez tíz évvel ezelőtt is. De most ez az Eger megint négy napos "ottalvós" :) buli lenne. Ez nekünk személy szerint azt jelenti, hogy már a csütörtököt ki kell vennünk szabinak, mert magunknak kell vinni a versenyautót is, és ugye az nem úgy van hogy meló után magamra akasztom, és viszem, szóval már este le kell menni... Péntek reggel átvételek, este rajtdobogó, közben pályabejárás. Szombat pályabejárás, este egy gyors, vasárnap délután
még hat gyors, utána este parc ferme éjjelig, és utána húzhatom haza a szerelvényt. Hétfő hajnalban haza is érünk, na én ezt most nem vállalom, se pénzügyileg, se lelkileg.

Racing.hu: Szóval akkor Miskolc?

Erdei Zoltán: Igen, Miskolc mindenféleképpen. Három versenyt terveztünk Ákossal
idén: Eger, Miskolc, Budapest. De Eger elesett. 1596 után újra. :-D Szóval maradt ez a két verseny. Miskolc nekem a szívügyem, itt indultunk először igazi rali versenyen, itt vannak a legjobb pályák, és a legfőbb, itt van a legjobb közönség! A Budapest Rallye meg nagyon fontos nekünk, a barátok, rokonok, és a szponzorok miatt. És ha úgy is tűnt volna, hogy Pénzes úrral semmiben nem értek egyet - ami nem lenne igaz- de a Budapest Rallye-s elképzeléseit nagyon tudom támogatni.

Racing.hu: Ilyen kevés versenyzés mellett nem fog hiányozni a benzingőz?

Erdei Zoltán: De. :-) Illetve nem. :-) Vannak ötleteim a holtidők kitöltésére, például segítek Apunak befejezni a veterán autójának a restaurálását, de a rallye mellett háromféle sportot is csinálok egyszerre, és tervben van egy negyedik is, a hoki. ;-) Ezekkel majd levezetem a fölösleges energiákat. :-D De Ákossal így is azért majd megnézünk egy-két hazai futamot, de én idén nagyon szeretnék egy ERC, vagy WRC futamot megnézni.

Racing.hu: Végül egy záró kérdés: Ki nyeri idén a bajnokságot Rallye2-ben?

Erdei Zoltán: Hmmmm szerintem Porkoláb Gergő.

Racing.hu: Köszönöm a beszélgetést!

Erdei Zoltán: Én is :-) És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem Schmidt Gábornak az eddigi sok éve tartó önzetlen támogatását, és sok sikert kívánok neki "külföldiába". :-D