Mit főznek Grózingerék a driftkonyhában?

Grózinger Zsolt nem okoz idén sem meglepetést, legalább is azon a téren, hogy továbbra is gazdagon égeti majd a gumit a hazai pályákon, viszont technikai téren nem kis változás lesz a csapatnál. A kezdetekről és a jövőről is faggattuk Zsoltot.

Racing.hu: Mikor kezdtél az autósporttal foglalkozni?

Grózinger Zsolt: 2006-ban kezdett el érdekelni az autósport, előtte motorral versenyeztem. Ebben az évben vettem egy full gyári 1500-ös Ladát és ezzel csapattam, aztán egy szintén teljesen gyári BMW E30 325i és így tovább, egészen a mai autómig.

Racing.hu: Ki fertőzött meg, és hogyan választottad a driftet?

Grózinger Zsolt: Egyszerűen jött magától minden. Mindig csak keresztbe közlekedtem a Ladával, Bmw-vel, mindennel és szép lassan rájöttem, hogy ez a drift! Megtetszett és akkor elkezdtem építeni az autókat. Azért tettszett meg a drift mert ez más, mint a többi autósport. Nagyon izgalmas, amikor keresztbe egymástól centikre megyünk, nagy sebességgel. Ilyenkor teljesen kikapcsolok és csak a pillanatnak élek. Nagy összpontosítást igényel ez a végtelenül pontos autósport, ahol csak és kizárólag a centiméterek számítanak.

Racing.hu: Más autósportággal is jó viszonyba vagy?

Grózinger Zsolt: Volt egy turbós BMW E30-am és azzal egyszer-kétszer kimentem gyorsulási versenyre, de ott kevés volt a kanyar. Nem igazán fogott meg. Máshol nem próbálkoztam. 

Racing.hu: Milyen eredményeket értél el eddig?

Grózinger Zsolt: Van egy jó pár szép eredményem 2008 óta, de nem tudok most kiemelni közülük egyet sem, mert mindre büszke vagyok, amikor dobogón állhattam. Rengeteg II. III. és I. helyért járó kupát hoztam már haza, több Országos Drift bajnokságból.

Racing.hu: A tavalyi autóddal Taskó Rodrigó, egy debreceni illetőségű ketrecharcos-autóversenyző fiatalember fog versenyezni, de úgy tudom nálad is készül valami újdonság!?

Grózinger Zsolt: Igen Rodrigó átvette a gépet és nagyon örülök, hogy egy jó kezű pilótához került a régi autóm. Remélem, hogy sok szép versenyt fog vele menni. Bízom abban is, hogy eredményes lesz és jókat fogunk egymás ellen is csatázni.

Racing.hu: Mesélj az új autódról!

Grózinger Zsolt: Amit most építünk az egy Nissan 200sx s13, aminek az eleje át lett építve egy frissebb Nissan 200sx S14a-ra. A motor az egy 2JZ (Toyota Supra). Ez darabokra lett szedve és minden alkatrésze erősítettre lett cserélve. Kb. 600-700 Lóerő között lesz valahol.

Racing.hu: Hogyan néz ki a 2013-aséved? Milyen színekben fogsz menni? Kik a támogatóid?

Grózinger Zsolt: A Magyar Profi Drift Bajnokságban fogok elsősorban indulni (www.drifting.hu). De el fogok látogatni egy-két King Of Europe versenyre is a környező országokba. A főtámogatóm színeiben fogok indulni, ami továbbra is a HELL Energy Drink.

Racing.hu: Köszönöm a beszélgetést, és sok sikert kívánok az idei esztendőre is.