Yves Matton elégedett a csapattal

Yves Matton a Citroen Racing vezetője, elismeréssel beszélt versenyzőiről miután Loeb megnyerte az évadnyitó Monte-Carlo Rallye-t és az első ötben négy DS3 WRC ért el a célba.

Sebastien Loebnek ez volt a hetedik győzelme a Montén, míg Dani Sordo a harmadik, Mikko Hirvonen a negyedik, Bryan Bouffier pedig az ötödik helyen végzett.

Ezzel az eredménnyel a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team csapata rögvest az első helyen áll a gyártók világbajnoki ranglistáján, 37 pontjával, 19 ponttal vezet a Volkswagen előtt.

"Ez egy nagyszerű verseny volt a Citroën csapat számára - mondta Matton. "Az, hogy két párosunk is a dobogón állhat a Monte-Carlo Rallye-n az mindig rendkívüli örömöt jelent nekünk és nem volt ez másképp most sem. Ezen kívül, ha négy autónk van az első öt pozíció valamelyikén, az azt jelenti, hogy jó munkát végzett a csapat. Sokáig emlékezni fogunk erre a versenyre. "

Idén mindössze három WRC futamon fog indulni Loeb, mielőtt „nyugdíjba” vonul ezért, Matton szavaival is buzdította a Citroen két főállású pilótáját Sordót és Hirvonent.

"Daninak nyerni kell egy rallyet ebben az évben, és úgy gondoljuk, hogy ő képes is erre. Megmutatta ezen a hétvégén, hogy mindent megtesz ennek a célnak az eléréséért és keményen harcolni fog a pilóták bajnokságában.

"Mikkonak voltak a nehézségei, de tudom, hogy a svéd versenyen már csatázni fog a győzelemért. Mikko ezúttal is tette a dolgát, ahogy azt kell, bár mint mondtam nem volt könnyű neki ez a futam, nehezek voltak a körülmények.

Forrás: wrc.com