Maricsek Miklós a Kovászna rallyen nyitja meg az évet.

Alig ért véget a 2012-es rallyszezon, de a hétvégén már újra a rajtvonalon láthatjuk a Maricsek Racing Team versenyzőit.

A csapat Mitsubishi Lancer Evo VI-osa január 19-20.-án külföldön, a meghívásos Covasna Winter Rallyn próbál majd szerencsét, Romániában. A pilóta szerepébe ismét a csapatfőnök, Maricsek Miklós lép elő, aki a múlt szeptemberi III. Peugeot PM Vác Rallyn bebizonyította, hogy még mindig ott a helye az élmezőnyben – szülővárosában ugyanis az abszolút 7. pozícióban zárta a viadalt. Segítőjével, Csáki Richarddal most sem tennék alább a lécet: az első ötben szeretnének végezni az izgalmasnak ígérkező, havas futamon.

Maricsek Miklós: Már novemberben megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy szívesen részt vennék a kovásznai havas futamon. Videókat már láttam a korábbi versenyekről, valamint néhány évvel ezelőtt én is részt vettem egy hasonló rendezvényen Csehországban, s nagyon megfogott az a környezet. Igazi élmény volt havas pályán, szöges gumikkal versenyezni.

Mivel egyben van a Mitsubishi, és még van időnk az itthoni bajnokság kezdetéig, ezért úgy döntöttünk, hogy ilyen extrém körülmények között is kipróbálnánk magunkat. Szép emlékeink vannak Romániából, ugyanis tavaly mi is hozzájárultunk Danny Ungur román bajnoki címéhez. Sajnos nálunk igen ritkán adatik meg a lehetőség, hogy igazi télies körülmények között tegyük próbára az utcai illetve a versenyautóinkat, ezért izgatottan várom, hogy hóban autózhassak. Egyáltalán nem megterhelő a havas versenyzés – a szöges gumikkal gyakorlatilag úgy megyünk, mintha egy murvás futamot teljesítenénk. Péntek reggel utazunk el, szombaton pedig már a pályabejárással, az adminisztratív és a gépátvétellel folytatódik a programunk. Vasárnap 9 szakasz vár ránk, mintegy 100 versenykilométeren, s külön érdekesség, hogy az utolsó gyorsaságit már sötétben kell majd teljesítenünk.

Már alig várjuk, hogy újra felsorakozhassunk a rajtvonalhoz, hiszen 2012-ben egyedül a Vác Rallyera neveztünk be. Úgy érzem, meg is érdemeljük, hogy egy kicsit mi is autózhassunk, hiszen rengeteget dolgoztunk az elmúlt évben azért, hogy csapatunk tagjai sikeresen szerepelhessenek. Nem fogjuk azonban félvállról venni ezt a futamot – a nevezési listát nézve reális esélyünk lehet arra is, hogy az abszolút értékelés első 5 helyezettje között végezzünk. A kocsi igazán megbízható és kiváló szakmai kezek között van, én pedig maximálisan fel vagyok töltődve. Reméljük a legjobbakat!

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com; www.maricsekteam.hu