Leitold Karcsi és a tűzrőlpattant navigátora

Leitold Károly, aki régi nagy név a Rallyversenyzés területén.  Az idei évben egy Fiat Abarth 131-l és új navigátorral indult hazai színekben. Évértékelő riport Leitold Károllyal és Bazsó Ildikóval.



Leitold Károly:
- Idén négy alkalommal indultunk itthon a Historic mezőnyben, a magyar bajnokságban, egy vadonatúj autóval. Ez az év a tesztelés éve volt, az autó napról napra jobb lett. A beállításokat igazán csak a versenyek alatt lehet tesztelni, finomítani, tökéletesíteni. Idén a magyar bajnokság keretében az abszolút harmadik és kategória harmadik helyezett eredményt értünk el. Úgy érezzük, az autó év végére megérett arra, hogy jövő évben ismét elinduljunk a Historic Európa Bajnokságon, ahol korábban az abszolút 6. helyezést értünk el. Idén is szeretnénk a dobogóra felállni az Európa Bajnokságban.
Ha jól tudom év közben, egy új navigátorra tettél szert!
- A Mecsek Rallye-n még Gábor Janival indultam, akivel hosszú évek óta együtt megyünk és, akiről köztudott, hogy maximálisan elismert, vérprofi navigátor, de a második versenyen  - Vác - ő nem ért rá, így néhány nap leforgása alatt kellett keresnem valakit. Némi unszolásra Bazsó Ildikót sikerült a jobb oldalra beültetni, aki az első pillanatban beleszeretett a navigátori szerepbe.


A Direktori székből a jobb 1-be ültél Ildikó?
Bazsó Ildi:
- Ez valóban így történt, hallani sem akartam az egészről, mert azon kívül, hogy a korábbi években az EB-t a háttérből végig asszisztáltam, más elképzeléseim nem voltak az autósporttal kapcsolatban, de a sors közbeszólt. Nehéz volt egy profi navigátor után minden tapasztalat és ismeret nélkül beülni, és helytállni, de a mélyvízbe dobás megtette a hatását, az első verseny után beleszerettem ebbe az adrenalin bombába…

A másik két versenyre már én neveztem, Karcsi nem akart indulni, mert az autó még nem volt 100 %-os. De elindultunk, és az év végén átvettük az éves versenyért a harmadik helyezettnek járó kupát.  Nagyon várom a 2013 évet, hogy az idei versenyeken kívül az EB-n is induljunk, az egy jó gyakorló terep lesz….

- Hajósi Miklós –