Új időszámítás

Hatalmas örömmel mutathatjuk be az Eurosol – Honda Civic Type-R csapatot, amely az Eurosol Racing Team, Honda Civic Type-R R3-as modelljével vág neki a 2013-as Rali Európa Bajnokságnak. Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a CEZ bajnoki cím után egyel magasabbra helyezi a mércét, és vágyuk sikeresen teljesíteni a lehető legtöbb versenyt a 13 futamos bajnokságból.

Bessenyey Zoltán:

Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok, hiszen a hazai Honda importőr és márkakareskedői hálózat mellett a Honda Racing és a Honda Europe, valamint a J.A.S. Motorsport is a támogatóink közé tartozik, azaz gyakorlatilag 4 év után ismét “gyári” versenyzőként indulhatunk egy kiemelten fontos bajnokságban.

Ráadásul ez a bajnokság most a VB után azt hiszem a második legnépszerűbb lesz, hiszen az Eurosport Events rendezi és minden futamról beszámolók jelennek majd meg többek között a sportcsatornán is. A csapat az Eurosol Racing Team, akik már az éles tesztre, a Rally du VAR 2012-es versenyére is hozták számunkra a Hondát. Azt hiszem nagyon fontos számunkra, hogy egy profi és nemzetközileg is elismert brigád készíti majd fel és szervízeli a kocsit versenyről-versenyre, akiknek rádásul nagyon szoros kapcsolatuk van a Hondát építő J.A.S. Motorsport-tal. Az EB sorozat nem egyszerű, nagyon sok időt és energiát igényel.

Egyelőre nem is tudjuk pontosan mennyi futamon leszünk képesek indulni, ez majd menet közben alakul ki, látva, hogy mennyire vagyunk versenyképesek és milyen eredményekkel tudunk szerepelni a tabellán. Nagyon várom az első versenyt, hiszen soha nem kezdtem ennyire korán még szezont, és még soha nem versenyeztem jégen, hóban, most pedig a Janner Rally-n csak erre számíthatunk. Bízom benne, hogy biztos autózással lehet valami értékelhető eredményt felmutatni, ugyanakkor a biztonságot szeretném elsőszámú szempontként magunk előtt tartani. Nem most akarom megváltani a világot, és remélem nem leszek ideges, ha esetleg az ismeretlen körülmények miatt nem ott megyünk ahol szerettünk volna. Mindenki esélylatolgatásra kíváncsi tőlem, de azt hiszem ezzel nagyon korán vagyunk, és majd az évad második felében fog egyáltalán látszani kik és milyen technikákkal akarnak ténylegesen Európa Bajnokok lenni.

Nagyon szeretném megköszönni a támogatóinknak, valamint a családomnak és nem utolsó sorban Julinak is, hogy egy ilyen korán induló, és ilyen nagy áldozatot követelő szezonban is mellettem állnak és munkájukkal, támogatásukkal segítenek az álmaim megvalósításában.

Köszönet a támogatóknak: Honda Hungary, Honda Racing, J.A.S. Motorsport, Service4you Hévíz Kft., Service4you Operations Kft., StreamNet Kft., ICT Europa Tenderház Kft., ICZ Europa Network Kft., City Inn Hotel Budapest, Szinergia, ams magazin, www.garazs.tv,