Tim Gáborék az Euroringen készültek

A Praktistar és az Apex Racing Team közös edzést tartott az Euroring-en, ahol ugyan fagyos idő fogadta a versenyzőket és csapatokat, száraz körülmények között, így igazán felszabadult napot töltöttek el.

Tim Gábor az Euroring-en készült a Szilveszer Rallye-ra

A Praktistar és az Apex Racing Team közös edzést tartott az Euroring-en, ahol ugyan fagyos idő fogadta a versenyzőket és csapatokat, száraz körülmények között, így igazán felszabadult napot töltöttek el.

Tim Gábor és Vavika Tibor páros, egy Mitsubishi Evo VIII-al a Szilveszter Rallye-n mutatkozik be, ezen a napon megkezdték a közös felkészülést a versenyre. A gyorsasági versenyeken edződött versenyző számára egy fél nap állt rendelkezésre, hogy a teljesen szokatlan körülményekhez hozzászokjon. Az autót a Praktistar szervizeli, és készíti fel a versenyre, ám Tim Gábor gyorsasági csapata is részt vett a teszten. Az Apex Racing pilótája, Lévai Zoltán egy kupás Suzuki Swift-et mutatott be a rallye-s csapatnak, melyet ki is próbálhattak.

A félnapos teszt után mindkét csapat elégedetten indulhatott haza, sem technikai, sem más probléma nem merült fel. Tim Gábor is bizakodóan nyilatkozott a felkészülésről:

"Ez egy nagyon jó autó, igaz nagyon furcsa volt a négy-kerék hajtás, de hamar megszoktam. Még rengeteg lehet fejlődni ezzel a kocsival, teljesen más világ, mint a pályaautózás. A turbó is új nekem, meg kell tanulnom, hogy mindig nyomatékon tartsam az autót. Még egy tesztünk lesz a Szilveszter Rallye előtt, ahol Vavika Tibor-ral való összeszokás lesz a cél, hisz Ő navigál nekem. Köszönöm a támogatóimnak, hogy egy ilyen komoly technikát vezethetek. Remélem egy jó eredménnyel tudom meghálálni."

Vavika Tibor a navigálás mellett, kipróbálhatta a kupás Suzukit:
"Nem hiszem, hogy Gáborral bármi gond lesz, hamar ráérzett az autóra. Egyértelműen pályaversenyző, de nem célunk megváltoztatni a stílusát. Pályán nagyon gyors volt, reméljük ezt a tempót át tudja menteni majd a közutakra is. Délután kipróbálhattam az Apex Racing versenyautóját. Ez egy kis kupás Swift volt. Nagyon meglepett, egy csöppnyi kis autó, alig 107 LE, és mégis nagyon gyors. Szerintem kanyarokban gyorsabb, mint a Mitsubishi-nk. Jó móka volt!"