Végső összecsapás - Beszámoló

Magyarországon került megrendezésre 2014 szeptember 20-21-én, a Végső összecsapás ahol új bajnokokat avattak.

A nemzetközi másodosztály, vagyis a King of Europe Street Legal néven ismert széria utolsó futamát, melyet Horvátországban rendeztek volna meg sajnos lemondták, így az Európa-bajnokság zárófutamát is láthattuk Tökölön!

A szombati napon némi balszerencse érte esélyesünket, Hegedűs Tibort a nap elején ugyanis hatalmas lángok csaptak föl a motortérből. Azonban Tibi nem riadt el a hétvégétől 4-nek kvalizott így tovább is életben tartva a dobogós helyezését az összetett bajnokságban! A magyar pro mezőnyben Radák János autója technikai probléma miatt kényszerült feladni a hétvégét. Márton Zoltán debütálása sem sikerült túl fényesen a friss amerikai technikával, de szerencsére radír Szász Norbert (Berti) autójával sikeresen kvalizhatott!


A vasárnapi napon hatalmas showt csaptak nekünk a srácok, nap elején a páros (tsuisu) csatáknál volt is egy kisebb kocc, azonban ezek a kisebb koccok sem riasztották el a srácokat attól, hogy kilinccsel előre társaiktól centikre autózzanak! Először a 3 hölgy csatáját láthattuk, hogy eldöntsék ki a drift “királynő” Európában.

Fényi Anna mindent beleadott de sajnos a 2. körben beforgott így Danielle Murphy jutott tovább a mindent eldöntő csatába, ahol ellenfele Ramona Rusu volt. Nagyon közel autózott egymáshoz a két hölgy, azonban a bírák egyértelműen Ramonát tartották jobbnak így idén ő lett a drift “királynő” Európában.

Az EB futamok rosszul kezdődtek, ugyanis Hegedűs Tibit a korábban már említett, Danielle Murphy kiejtette. Ez az apró malőr azonban nem volt elég ahhoz hogy az összetett pontversenyen megelőzhesse Tibort az ír hölgy.

A magyar pro csaták előtt emlékezetes felvonulást tartottak a versenyzők ahova 1-2 nemzetközi versenyző is csatlakozott ezzel is tovább emelve a színvonalat! Szántó Nikolett egyenesen a végső csatákig hajtotta a corvette motoros BMW-jét így bebiztosította a magyar profi kategória első helyét és mindezzel megmutatta, hogy igenis a nőknek is van keresnivalójuk ebben a sportágban!

Azonban a Végső összecsapás győztese a Bélkő hegyről jól ismert Szili Krisztián aki ismét fenomenálisan autózva, a szokásos 1. helyre vezette a japán csodamasinát!

Bajnokaink:                                                                                            
King of Europe Street Legal: 1. Alexander Yazov 2. Ramona Rusu 3. Hegedűs Tibor 4. Danielle Murphy

Queen of Europe (női drift EB): 1. Ramona Rusu 2. Danielle Murphy 3. Karolina Pilarczyk 4. Fényi Anna

DRIFTED.HU/pro kategória/: 1. Szántó Nikolett 2. Zalabai Zsolt 3. Zángó Zoltán 4. Hegedűs Tibor

DRIFTED.HU/semi-pro kategória/: 1. Vígh Csaba 2. Ifj. Zángó Zoltán 3. Molnár András 4. Remetehegyi László

DRIFTED.HU/street kategória/: 1. Ramona Rusu 2. Bimbó József 3. Don Gruza 4. Magyar Tamás

Dióhéjban ennyi történt a hétvégén találkozzunk jövőre is ugyanígy Tökölön!
Ács Sándor